Col(d)-4-him – een nieuwe CAL bij de Kreafabriek

col(d)-4-him cal

We hebben er weer eentje bedacht! Een nieuwe korte CAL staat klaar bij de Kreafabriek, en we verheugen ons er nu alweer op.

Vanaf vrijdag 19 januari leer je in vier weken hoe je deze prachtige set van een slouchy beanie (hangende muts) en hippe col haakt voor je man, zoon, vriend, vader, broer, neef of…gewoon lekker voor jezelf! Want dat kan natuurlijk ook prima. Kleurkeuze genoeg.

Omdat de vorige CAL’s enorm gezellig waren en we oprecht onder de indruk waren van de hoeveelheid deelnemende hakers en haaksters wist ik zeker dat er weer een CAL moest komen vanuit de Kreafabriek. Dat het weer een kort meehaakproject moest worden was ook duidelijk voor ons… dus dan nog een idee, een patroon bedenken. Waarom dan niet eens een project voor mannen haken? Zo gezegd, zo gedaan…. en zie daar; het Col(d)-4-him set-idee was geboren.

Je kent ze misschien wel, hebt ze vast al wel eens gezien; de slouchy beanies. Net zo hip als mannen met baarden op dit moment! Samen met de col maak je dus een praktische, warme en bovenal hippe set. Een muts kan tegenwoordig gewoon binnen gedragen worden, of bijvoorbeeld alleen de col met een spijkerblouse. Het kan allemaal.

Vier weken lang – een stukje col(d)-4-him

Op vrijdag 19 januari (rond 20.00 uur) gaan we van start met deze stoere CAL. In de drie weken daarna delen we op vrijdagavond steeds een klein stukje patroon via ons blog. Dan heb je lekker het hele weekend voor je “huiswerk”. Het is natuurlijk wel handig als je ons via facebook en/of instagram volgt want ook daar houden we je op de hoogte van de voortgang van ons fijne samenhaak project. Maar social media is geen must, het is alleen handig en leuk om bijvoorbeeld ook te zien hoe het gaat met de projecten van medehaaksters. En DAT vinden we echt oprecht heel erg leuk, als je met ons en anderen deelt wat je gemaakt hebt. Deze CAL is erg goed mee te haken door startende hakers, alle stapjes van het patroon worden woord voor woord, foto voor foto en met filmpjes uitgelegd. Ben je een ervaren haakster? Gewoon tomeloos aanhaken, genieten en zo een mooie set haken… of twee of drie!

Hoeveel mensen zouden er deze keer gaan aanhaken? We zijn toch zo benieuwd. Zouden we weer reacties krijgen vanuit Stadskanaal,Paramaribo, Drachten, Buggenum en Nieuw Zeeland? Wat geweldig mooi is het toch dat we samen deze hobby delen.

Iedereen kan natuurlijk weer meedoen met deze CAL, niets is verplicht! We hopen gewoon dat er weer zoveel mogelijk mensen aanhaken deze winter.

In de Kreafabriek kozen we ervoor dit project in het bijzondere Durable Forest te haken. Een van de nieuwste aanwinsten in de Durable collectie. Een stoer draadje dat verkrijgbaar is in 12 gemêleerde tinten. Door de combinatie van acryl, merino en een vleugje zijde is dit garen uitermate geschikt voor dit project. Zacht, luchtig en zeker niet kriebelig. Wij kozen voor kleurnummer 4005(donkerblauw) en 4008(oker) voor onze sets. Maar bekijk zeker ook de andere tien kleuren en bedenk welke kleur het best past bij de drager en zijn/haar winterjas of spijkerblouse of ruiten jasje! Het is aan jou. Om de set lekker luchtig te haken gebruikten we een haaknaald in een grotere maat als geadviseerd op het label van de Forest bollen.

Mocht je mee willen haken met deze bijzondere CAL met het Kreafabriek pakket dan ontvang je niet alleen 5 bollen Durable Forest in de door jou gekozen kleur, maar ook het het prachtige leren label en het platte imitatieleren lint (3mm breed 1.25 m) De haaknaald die je nodig hebt (nummer 5) wordt niet meegeleverd, maar is uiteraard wel mee te bestellen bij de Kreafabriek.

De pakketten zijn vanaf vandaag te bestellen in de Kreafabriek. Haak je aan? Tot de 19e!

Het Pakket

Col(d)-4-him CAL 2018 pakket boek donker  Col(d)-4-him CAL 2018 pakket durable forest op de bank .

Col(d)-4-him CAL 2018 pakket prodcut foto durable forest  Col(d)-4-him CAL 2018 pakket durable forest boek

 Col(d)-4-him CAL 2018 pakket berg durable forest  Col(d)-4-him CAL 2018 pakket product foto

 

 

25 thoughts on “Col(d)-4-him – een nieuwe CAL bij de Kreafabriek

  • Kreafabriek zegt:

   Beste Dayenne, dat is lastig. Misschien dan een Bravo kiezen? 100% acryl. Dat de col dan wat wijder wordt maakt natuurlijk niet uit en dan zou ik haken met een 6 en dan blijven passen en meten voor de maat van de muts. In week 1 wordt aangegeven met hoeveel steken je kunt meerderen of minderen. Met 7 bollen bravo heb je misschien NET genoeg dus ik zou zelf voor 8 gaan. Als ik je hiermee kan helpen mail ons dan gerust op info@kreafabriek.nl

  • Kreafabriek zegt:

   Hoi Wies,

   Wat vervelend dat de pagina niet geopend wordt. Bedoel je als je op de button van de download klikt of kan je de blog pagina niet openen. Het kan zijn dat een beveiliging instelling van bijvoorbeeld een firewall of virusscanner de download tegenhoudt. Misschien kun je deze instellingen controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.