Een crochet along van Kreafabriek, doe je mee?

Kekke Sokken

Een crochet along van Kreafabriek, doe je mee? Haak je ook je eigen paar sokken in vijf weken? Een CAL; een CrochetALong maar ook een SAL ; een SockALong. Het allereerste mee-m(h)aakproject van Kreafabriek. In dit project, wat van start gaat op zaterdag 17 september 2016, wordt vijf weken lang (elke zaterdagochtend) een deel van het sokkenpatroon gratis vrijgegeven en gedeeld via ons blog en social media en heb je uiteindelijk je eigen huissokken gehaakt. Het patroon beschrijft 3 maten sokken en ook halverwege het haakproject kun je gewoon nog ‘instappen’ en mee gaan doen.

In deze SockALong wordt elke week, in het gratis patroon, in beeld en soms met filmpjes duidelijk stap voor stap uitgelegd hoe je je eigen paar sokken haakt. Iedereen kan mee doen! Met welke sokkenwol je maar wilt. Wij gebruikten; 3 bollen Regia sokkenwol 50 gram (kleur 2143), 2 opstrijktransfers met hertje, ca. 80 cm elastisch kant in wit, een halve meter satijnband in zacht roze en drie witte satijnstrikjes. Voor dit garen hebben we de naalden 2,5 en 3 gebruikt.

Sokken Garens

Op zaterdag 17 september gaan we dus van start en we hopen dat er heel veel haak(st)ers mee gaan doen. Dan zitten we er allemaal warmpjes bij deze herfst en winter! We verheugen ons er op!!!

crochet along, sokkenproject

Houd er rekening mee dat je manier van haken, je gebruikte garen en naaldnummers natuurlijk wel de afmetingen van je uiteindelijke sok zullen bepalen.

Klik op de button om naar de patronen te gaan

Patronen

78 thoughts on “Een crochet along van Kreafabriek, doe je mee?

  • Kreafabriek zegt:

   Dag Annette, Leuk dat je enthousiast bent en mee wilt gaan doen! Je hoeft je niet aan te melden hoor, het patroon verschijnt elke zaterdag online via Kreafabriek. Er is wel een pakket te koop waarmee je exact dezelfde sokken kunt haken als die je ziet op de foto, maar ook gebruik van ander, eigen gekozen sokkengaren is prima. Mocht je nog vragen hebben, dan lezen we ze graag. Fijne dag.

  • Kreafabriek zegt:

   Marijke, als je ze kunt breien, dan kun je ze zeker ook haken. Het is heel anders maar wel eenvoudiger vind ik. Tot 17 september. Leuk dat je mee gaat doen.

  • Kreafabriek zegt:

   Je kunt gewoon meehaken met ander garen hoor Marian. we hebben verschillende soorten sokkengarens in ons assortiment. De tierelantijntjes, waar ik juist zo gek op ben, zijn dus zeker geen verplichting. Gezellig als je mee zou haken.

  • Kreafabriek zegt:

   Iedereen kan mee doen Francine! Leuk juist! Ik zou zelf wel kiezen voor een sokkengaren omdat dit toch steviger is en elastischer. Echt geschikt voor sokken. Maar je mag het natuurlijk allemaal zelf weten. Leuk als je mee gaat doen.

 1. Claudia zegt:

  Gaaaaaaf! Vraagje, ik leef op grote voet, maatje 43,5. Is het patroon ook voor die schoenmaat? Hoop het, want ik vind de sokken erg schattig.

  • Kreafabriek zegt:

   Leuk dat je enthousiast bent Claudia. Het is bij dit patroon (en elk sokkenpatroon denk ik…) essentieel te blijven passen . En het is ook afhankelijk van het garen dat je gebruikt en hoe strak of los je haakt. Maar je kunt zeker mee doen. Je haakt dan maat drie en blijft goed passen. Misschien soms een stukje uithalen en verlengen. Maar het komt vast goed.

 2. Rian zegt:

  Ik doe graag mee, ik heb al geprobeerd sokken te breien voor mijn man. Helaas lukt dat niet. Misschien dat dit wel lukt. Mijn man heeft niet heel grote voeten dus het moet lukken

  • Kreafabriek zegt:

   De sokken zitten erg fijn, ’s avonds op de bank met een dekentje en een kopje thee. Haken is heel anders als breien. Heel benieuwd wat jij (en je man) er van vinden Rian.

 3. Willeke zegt:

  Ohhhh, wat leuk!
  Ik wil heel graag meedoen!……..waar kan ik me aanmelden?
  En krijg ik automatisch bericht als er weer n nieuw stukje patroon is?
  Hopelijk mag ik mij eigen sokkenwol gebruiken?

  • Kreafabriek zegt:

   Dag Willeke, leuk dat je mee wilt doen. Als je het blog nog even doorleest zie je dat iedereen mee kan doen. Je kunt ook gewoon je eigen garen gebruiken. Aankoop van het sokkenpakket van Kreafabriek is niet verplicht voor deelname. Houd er wel rekening mee dat ander garen misschien de sok net iets grote of kleiner laat uitvallen. Maar het blijven passen na elke paar toeren is toch essentieel bij het patroon want geen enkel paar voeten is gelijk! Je hoeft je niet in te schrijven. Elke week vanaf 17 september zetten wij een nieuw stukje van het patroon online en geven ook via facebook en instragram aan dat er weer iets geplaatst is. Leuk als je mee doet. Tot 17 september.

 4. Eveline zegt:

  Ik ben ook begonnen! Hartstikke leuk. Alleen met vele tellen en uithalen vasten gemaakt ipv verlengde vasten. Komt dit goed of moet ik toch dat stuk weer opnieuw doen?

 5. mbjvanessen zegt:

  Goedemiddag..ik ben begonnen met week 4, maar ik kom er niet helemaal uit. Ik ben gekomen bij pagina 5 en moet nu het heen en weer haken op 21 steken. Dan zou ik uit moeten komen op 42 steken.
  Ik heb als laatste toer 21 steken gehaakt. Nu weer keren dus: 1 losse, 1 vaste in de gemarkeerde en dan?????
  Snap het ff niet….

 6. mbjvanessen zegt:

  Stom!!!! Niet goed en ver genoeg gelezen. Ik wou weer te snel Door de foto op Facebook van Marion zag ik mijn denkfout. Dank Marion!!

 7. Ilonka zegt:

  Hallo lieve mensen,
  Als ik maat 3 maak (42) en ik ben bij toer 10, moet ik dan 3 extra toeren maken, of 6 extra toeren omdat na elke toer meerderen een toer vasten moet? Graag hulp. Alvast bedankt.
  Groetjes van Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.