Dag 1 – De Kreafabriek cactus vijfdaagse – vijf gratis haakpatronen

Gelukt! De Kreafabriek cactus vijfdaagse is van start! We delen vanaf vandaag 5 dagen lang, 5 verschillende cactus ontwerpen, in Durable garen, van een bekend social media gezicht.

Stekelig en zacht, kunnen beide eigenschappen samen gaan? Zeker! In de “Kreafabriek cactus vijfdaagse” kan dat.

De groene stekelige planten blijven onverminderd hip en zijn er in zo verschrikkelijk veel soorten. Ik weet nog dat we vroeger een hele grote cactus hadden thuis en het intrigeerde mij enorm dat er een wit druppeltje ontstond als je een stekeltje eraf brak. De tijd dat de cactus een kneusje onder de kamerplanten was, ligt ver achter ons. De prikkelplantjes zijn hipper dan ooit. Cactussen integreren zich naadloos in elk interieur. In manden, potten, macramé plantenhangers of op een grote strakke schaal. Het kán allemaal. Bijzonder toch, dat een plant met stekels, met niet een heel gezellig uiterlijk, zo trendy is en overal terug te vinden is. En dus ook bij de Kreafabriek!

We vroegen 4 bekende social media gezichten of ze voor ons een cactus-ontwerp wilden bedenken en uitwerken in een Durable garen naar keuze, we gingen zelf uiteraard ook aan de slag en zie daar de “Kreafabriek cactus vijfdaagse” was geboren. De ontwerpen zijn alle vijf heel verschillend en hebben als overeenkomst dat ze de cactus aaibaar maken. Beste Marlies (Madebyleen), Lilian (Haakmomentjesbylil), Blage (Blagecrochetdesign) en Doreen (By_door1), enorm bedankt voor jullie zachte, stekelige bijdragen. We verheugen ons erop om de vijf gratis patronen, vanaf vandaag, met jullie te delen.

Het eerste patroon – stekelige woonmandjes

We beginnen vandaag met een patroon van Marlies Strijker, bekend van haar blog made-by-leen.blogspot.com en haar boek “blijhakertjes”. Ook op Etsy en Ravelry is ze te vinden met haar ontwerpen. Prachtig! In de haakpatronen van Marlies is haar liefde voor geometrische vormen terug te vinden. Onder de naam Made by leen ontwierp Marlies voor de Kreafabriek 2 stekelige woonmandjes. In het patroon wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je een patroon inhaakt en je draad in een andere kleur “meeneemt”. Marlies koos ervoor om te werken met 3 kleuren Durable Cosy Fine (1x babyblue 2124, 1x forest green 2150 en 1x ivory 326).Durable Cosy Fine is een telgje van de Durable familie. Het is een garen in een prachtige mix van gemerceriseerd katoen en polyacryl. De geadviseerde naalddikte voor dit zachte garen is 4. Een mooie draad dus voor bijvoorbeeld zomerse projecten, soepele zachte omslagdoeken of… de stekelige woonmandjes van Made by Leen. Beste Marlies, dank voor dit leuke patroon.

Natuurlijk is een complete pakketje te bestellen van deze twee mandjes, maar wil je liever haken in andere kleuren dan kies je hier je eigen drie bollen Durable Cosy Fine.

Pakket

 

Patroon 1

   

3 thoughts on “Dag 1 – De Kreafabriek cactus vijfdaagse – vijf gratis haakpatronen

  1. Pingback: Winactie - De Kreafabriek cactus vijfdaagse - vijf gratis haakpatronen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.