Dag 5 – De Kreafabriek cactus vijfdaagse – vijf gratis haakpatronen

We vroegen 4 bekende social media gezichten of ze voor ons een cactus-ontwerp wilden bedenken en uitwerken in een Durable garen naar keuze, we gingen zelf uiteraard ook aan de slag en zie daar de “Kreafabriek cactus vijfdaagse” was geboren. De ontwerpen zijn alle vijf heel verschillend en hebben als overeenkomst dat ze de cactus aaibaar maken. Beste Marlies (Madebyleen), Lilian (Haakmomentjesbylil), Blage (Blagecrochetdesign) en Doreen (By_door1), enorm bedankt voor jullie zachte, stekelige bijdragen. We vonden het erg leuk om de gratis patronen met jullie te delen. Bedankt voor de leuke en enthousiaste reacties.

Het vijfde patroon – Cactusw(h)antjes en sjaal

We sluiten de Kreafabriek Cactus vijfdaagse vandaag af met een patroon van eigen hand. Bij het brainstormen over het onderwerp “cactus” kwam ik bij de vorm van de cactus uit. Er zijn natuurlijk enorm veel soorten, maten en vormen van het stekelige plantje, maar de ‘echte’ cactus is voor mij toch die ene! Die ene met zo een soort van armpje dat, alsof het zijn spierbal wil laten zien, naast de cactus omhoog steekt….. heeeeey zo een cactus vorm lijkt wel op een wantje eigenlijk. En daar was mijn ontwerp idee. Cactusw(h)antjes……met een bijpassend sjaaltje natuurlijk. Een cactusontwerp met bloempjes en pomponnetjes als cactusvijgen. Of bloemen en vijgen tegelijk aan een cactus kunnen zitten weet ik eigenlijk niet maar het staat wel heel hip!

Ik koos er ook voor te haken in Durable Cosy Fine. Wat een heerlijk garen is dat toch! Zo zacht. Voor de wanten en de sjaal gebruikte ik in totaal 5 bollen Khaki (2168), 1 bol Ivory (326) en 1 bol Fuchsia (237). Een klein detail is dat ik de Khaki helemaal niet Khaki vind, maar wel een mooie groene cactus kleur en daar gaat het om. Het complete pakket vind je hier.

Het Pakket

In het patroon leer je de weverssteek haken, die sinds dit patroon tot een van mijn lievelingssteken is gaan behoren, Je haakt de wanten niet in horizontale rondes maar in verticaal op en neer toeren. Leuk! De wanten zijn eenvoudig aan te passen in maat, en omdat je van de 5 bollen groen nog garen overhoudt, kun je ervoor kiezen ze wat groter te maken.Issy, die de wanten en sjaal op de foto laat zien, is 7 jaar en heeft kledingmaat 140. Het sjaaltje in het patroon heeft een lengte van 120 cm.

Ik wens je, ook met dit gratis cactus patroon, veel plezier en Issy, fijn dat je voor ons de set wilde showen op de foto. Dank je wel!

Het Patroon

Houd zaterdag 1 December facebook en Instagram in de gaten voor een mooie cactus give away win actie!

catusw(h)antjes -hek catusw(h)antjes boom  Catusw(h)antjes en sjaal - Durable Cosy Fine met potjes

 

One thought on “Dag 5 – De Kreafabriek cactus vijfdaagse – vijf gratis haakpatronen

  1. Pingback: Winactie - De Kreafabriek cactus vijfdaagse - vijf gratis haakpatronen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.