De Nya Mosaic Blanket – Een gratis patroon

nya mosaic blanket gratis haakpatroon

De Nya Mosaic Blanket – Een gratis patroon

Ken je het blog ‘Lilla Björn’s Crochet World” al? Lilla Björn betekent kleine beer in het zweeds maar het blog wordt geschreven door de tjechische Tatsiana. Ze houdt van de koude grijze zee, een frisse wind en …… van haken. En wat een prachtige kunstwerken ontwerpt ze.

Zo ook deze deken. Gelukkig is het patroon nu ook vertaald door Her Struijk zodat ook jij zo een prachtexemplaar kunt maken. De maat van de deken hangt af van het gebruikte garen en haaknaald. De deken van Tatsiana op de foto is ongeveer 84 cm x 104 cm, maar kan in elke gewenste maat gemaakt worden. De deken wordt niet tunisch gehaakt, zoals wij eerst even dachten, maar in pieksteek. Deze steek wordt goed uitgelegd op het blog.

Tatsiana gebruikte Scheepjes Colour Crafter voor haar deken in de volgende kleuren. (1 bol per kleur)  Kleur A – 2004 (Brussel), Kleur B – 1029 (Breda), Kleur C – 2015 (Bastonge), Kleur D – 1062 (Dordrecht), Kleur E – 1034 (Urk), Kleur F – 1822 (Delfzijl), Kleur G – 1425 (Deventer). Natuurlijk zijn deze heerlijke bollen ook bij de Kreafabriek te bestellen, maar misschien wil je zelf wel een andere kleurcombinatie kiezen. Iets met pastelkleuren of misschien juist een knallende regenboog? Het kan allemaal. Er zijn 93 kleuren waaruit je kiezen kunt.

Bekijk hier ons Colour Crafter assortiment Colour Crafter

Bekijk hier het gratis patroon van Tatsiana http://www.lillabjorncrochet.com/2017/07/nya-mosaic-blanket-free-crochet-pattern.html

 

Tatsiana en de Mosaic Blanket


 

3 thoughts on “De Nya Mosaic Blanket – Een gratis patroon

  1. Tineke Kroeze zegt:

    Her Struijk haar beschrijving in het Nederlands zie ik niet staan. Wel de Engelse van Tatiana….zou de nederlandse toegevoegd kunnen worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *