De sock-A-long van Kreafabriek is begonnen!

Sock-a-long mijn kekke sokken

We zijn van start! De sock-A-long van Kreafabriek is begonnen!

In de komende 5 weken delen we steeds een stukje van het sokkenpatroon en voor je het weet heb je je eigen paar sokken gehaakt.

Het aller eerste samen m(h)aak project van Kreafabriek. We vinden het heel spannend. Hoeveel mensen ‘haken er aan’? Hoeveel paar prachtige sokken worden er gehaakt? We hebben er zoveel zin in. Natuurlijk staan we open voor tips en suggesties en vragen. We zijn altijd te bereiken op info@kreafabriek.nl en helpen je graag verder. En mocht je nog mee willen gaan doen (de patronen blijven gewoon online staan). Daar gaan we dan;

Week 1. We beginnen met de tenen van je eigen paar sokken. Heel veel plezier en tot volgende week…

Download week 1 Download week 2 Download week 3 Download week 4 Download week 5

21 thoughts on “De sock-A-long van Kreafabriek is begonnen!

 1. Anke zegt:

  Vraag: hoe lang moet de geen worden: moet deze helemaal over mij tenen heen vallen of is deze lang genoeg als deze het begin van mijn kleine teen “bedekt”?

 2. Pingback: Een crochet along van Kreafabriek, doe je mee? - Kreafabriek.nl

  • Kreafabriek zegt:

   Hoi Martha,
   Leuk dat je mee wilt doen. Het is lastig om daar een antwoord op te geven. De patronen staan als PDF op de site. Het is mogelijk dat je browser de download uit veiligheid blokkeert. Het zou ook kunnen dat je een firewall of virusscanner hebt die de download blokkeert. Misschien kun je nagaan welke instellingen je actief hebt. Kijk eventueel ook even of het apparaat dat je wilt gebruiken (sommige tablet modellen) de PDF’s kan downloaden.

   Kreafabriek.

 3. Manuela Huurman zegt:

  Hoihoi,

  Ik ben al de hele week aan het stoeien met de hak en ik snap het echt niet. Bij filmpje is geengeluid en ook daar kom ik niet mee verder. Help!

  Gr. Manuela

  • Kreafabriek zegt:

   Dag Manuela, ik wil je natuurlijk graag helpen maar dat is wel wat lastig. Het filmpje heeft ook geen geluid dus daar gaat het niet mis hoor. Misschien kun je aangeven waar je vast loopt in het patroon?

 4. Manuela Huurman zegt:

  Gelukkig ik dacht dat mijn tablet stuk was? Ik heb de toer met halve vasten gehaakt. En daarna kom ik niet verder dan de helft van de sok? Wordt de hak in twee helften gehaakt? Ik kom er echt niet uit?

 5. Sanne zegt:

  Haakte je bij dit patroon met de klok mee of tegen de klok in? Ik kom er namelijk niet uit bij de wreef. Ik haak namelijk als ik het patroon volg eerst de ‘achterkant/onderkant’ maar dat is volgens mij niet de bedoeling..

  • Kreafabriek zegt:

   Dag Angelia,
   Helaas hebben wij alleen sokkengarens met in percentage meer of minder wol erin verwerkt. De superwash (verwerkt in enkele scheepjes sokkengarens) is wellicht minder belastend bij een overgevoeligheid. Superwash betekent dat je wol behandeld is zodat je het in de wasmachine kunt wassen. Het wordt behandeld met chemische stoffen die de haarschubben van de wol als het ware plat leggen… maar wol blijft het!
   Lana Grossa produceerde meilenweis garens, “wol zonder wol” die misschien geschikt zouden kunnen zijn. Helaas hebben wij dit merk niet in ons assortiment, maar het is misschien wel iets voor je. Leuk dat je sokken gaat haken. Veel plezier met het patroon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.