De Durable Dromenvanger Donderdagen

De Durable Dromenvanger Donderdagen

Een nieuw idee van Kreafabriek. In De Durable Dromenvanger Donderdagen geven we jullie de komende 5 weken een gratis dromenvanger patroon (of twee), die 5 ontwerpsters voor ons bedachten en uitwerkten. 5x verstuurden we een pakket met gelijke inhoud en 5x kregen we een compleet ander dromenvanger-patroon terug. Wat een creativiteit! Lieve Tertia, Doreen, Marijke, Karin en Caroline, alvast bedankt voor jullie inspiratie en de gezellige samenwerking.

De Ojibweg (een Indianenvolk uit Noord-Amerika) geloofden dat de ruimte zowel met goede als slechte dromen was gevuld. Wanneer je een dromenvanger boven of in de buurt van je bed ophangt worden de dromen gevangen. De goede dromen weten door de buitenste gaten van de dromenvanger en langs de zachte veren te glijden. De slechte dromen weten de weg niet, raken verstrikt in de dromenvanger en verdwijnen met het eerste licht van de nieuwe dag.

Populair

Op dit moment zijn dromenvangers enorm populair. Overal zie je ze terug. Dus niet alleen op slaapkamers om dromen te vangen, maar ook in huiskamers en bijvoorbeeld in gezellige tuinen. Bij een bruiloft met tientallen tegelijk in bomen en van heel groot tot heel klein en in alle kleuren van de regenboog. Wij kozen in de Kreafabriek echter voor ivoor als basiskleur. Durable coral(een zacht katoen) en glam(een garen met een glinstertje…mmmm) in ivoor. Van elke heerlijke garensoort kregen de ontwerpsters 1 bolletje. Daarnaast leverden we ze elk twee rvs ringen aan (1x 15 cm doorsnede en 1x 18 cm) en verder ontving ieder een berg linten en veertjes van ons. Allemaal in naturel kleurtjes.
De resultaten zijn zo uiteenlopend en we zijn er zo enorm blij mee. Het enige probleem dat dit nu voor ons oplevert is dat we niet weten welke dromenvanger we eerst zullen gaan haken…. misschien wel gewoon allemaal. Wat zal dat prachtig staan tegen een prachtige oude steentjesmuur in de Kreafabriek.

Zoals gezegd delen we vanaf nu 5 weken lang de patronen van de ontwerpsters op De Durable Dromenvanger Donderdagen. (De zesde Donderdag, is een Dolle Deelactie van ons… houd ons dus in de gaten) We beginnen vandaag met het geweldig mooie ontwerp van Marijke de Jager-Schagen, beter bekend als “ZusjeKnus”. Marijke heeft twee dochters en maakt de mooiste haakontwerpen. Ze mag pas een blog schrijven als ze een werkje klaar heeft… ze doet dus niet aan WIP’s. Dat is pas knap! Bezoek zeker het blog van ZusjeKnus (al was het maar om de mooie foto’s die ze maakt)en laat je daar inspireren en verwijzen naar haar social media kanalen.

http://www.zusjeknus.com/

 

  

 

Bij deze het eerste Durable Dromenvanger Donderdag patronen. Marijke, dank je wel en jij als lezer van dit bericht heel veel plezier met dit geweldig mooie en uitgebreide patroon.

 

 

Patroon 1

 

Patroon 2

 

Het garen en ringen dat gebruikt werd door alle ontwerpsters is natuurlijk verkrijgbaar bij de Kreafabriek

 

Durable Coral

 

Durable Glam

 

RVS Ringen

 

 

Heel veel plezier.

 

 

 

 

 

 

7 thoughts on “De Durable Dromenvanger Donderdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.