Durable vest Jolie – een gratis patroon

durable jolie vest gratis haakpatroon

Durable vest Jolie – een gratis patroon

De Franse vertaling van het woord jolie is “knap”, en dat is precies wat dit patroon is “een knap vest”! Mariska van het blog https://handmadejolie.wordpress.com/ (zeker een aanrader om haar te volgen) ontwierp dit heerlijke vest en haakte het in Durable Cosy Fine. Dit katoen/acryl garen is heerlijk luchtig en zacht en omdat het net iets dunner is als haar grote zus Durable Cosy, is het uitermate geschikt voor het haken van een sjaal, omslagdoek, dekentje of…… een vest.

Voor het vest op de foto gebruikte Mariska haaknaald 4,5 en een 5 en 15 bollen van het fijne Durable Cosy Fine in de kleur Ash nummer 2235. (De vierde van rechts in de onderste rij hieronder) Maar in welke kleur ga jij zo een heerlijk vest haken? Er zijn zoveel mooie tintjes. Ik geloof dat ik misschien wel voor de ochre (2182) ga. Leuk met een spijkerblousje eronder en een panterprint sjaal of misschien toch lekker veilig voor navy (321) die kan overal bij. Lekker makkelijk ook voor op vakanties. Oh wacht, of met Glam een draadje erbij en de naalden een maatje groter. Weer een idee op mijn To Do list erbij! Heel benieuwd in welke kleuren we het Jolie vest tegen gaan komen op het Wereld Wijde Web.

Cosy Fine Het patroon

Durable cosy fine gratis patroon vest jolie haken

durable cosy fine vest jolie haken gratis patroon durable cosy fine vest gratis patroon haken Durable cosy fine vest jolie gratis patroon haken

 

14 thoughts on “Durable vest Jolie – een gratis patroon

  • L Wolvers zegt:

   Je moet alleen in het bovenste lusje haken daarna die er achter zit. Zo steek je één steek in de bovenste lus en de volgende steek in het lusje daar achter dus om en om.

 1. Haakje zegt:

  ik heb de kleur olijf gekocht, 162 steken opgezet en tien cm gehaakt. Ik haak vrij strak. Toch was mijn haakwerk veeeel te groot. 162 steken zou 99 cm moeten zijn, bij mij was dat 130 cm. Kleinere haaknaald gepakt. Toen werd het een massief vest en nog altijd 125 cm, maatje 48-50 dus. Klopt dit patroon niet of is mijn cosyfine niet goed???

 2. baukje zegt:

  even een vraag over het patroon. het is 1 voor en dan 1 achter insteken. maar bij de volgende toer. het zelfde doen. maar als je in de vorige toer voor hebt ingestoken doe je het zelfde er weer op.

  • Kreafabriek zegt:

   Dag baukje, Het vestpatroon is niet van ons. Wij hebben het alleen aangeboden omdat we het zo leuk vinden en we het garen verkopen. De ontwerpster Jolie kan je vast verder helpen. Heel veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.