Een nieuwe CAL bij de Kreafabriek – de Kahakai beachbag

Een nieuwe CAL bij de Kreafabriek - de Kahakai beachbag

Een nieuwe CAL bij de Kreafabriek – de Kahakai beachbag

We hebben er weer eentje ontworpen! Een nieuwe korte CAL bij Kreafabriek.

We gaan je deze zomer leren hoe je een heerlijke strandtas haakt.

Na de sokken en de wanten met bijpassende plopjescol wisten we het zeker! Er zou weer een nieuwe Kreafabriek CAL komen. We waren erg onder de indruk van de hoeveelheid meehakende dames en heren de vorige keren. Het was zo gezellig!

En dus,….we gaan het gewoon nog een keertje doen! We gaan dus voor een zomerse Kahakai beachbag dit keer. Kahakai betekent strand in het Hawaiiaans en natuurlijk staat de ananas,het meest bekende fruit van Hawai, op het unieke label dat je meegeleverd krijgt als je kiest voor een Kreafabriek beachbag pakket. In zeven weken leer je de strandtas en het bijpassende etuitje haken en heb jij een absolute eyecatcher van ca. 65 cm op het strand. We leren je verschillende steken haken en ook de bodem in “touw-om-touw” techniek heb je na deze CAL onder de zomerse knie! Daarnaast maak je de voering van de tas en het etuitje. Deze CAL is zeer uitgebreid. We verheugen ons er enorm op!

Elke zaterdag een stukje Kahakai

Op zaterdag 17 juni gaan we van start. Elke zaterdag, in de 7 zomerse weken daarna, delen we een stukje Kahakai patroon via ons blog. Het is natuurlijk wel handig als je ons via facebook en/of instagram volgt want ook daar houden we je op de hoogte van de voortgang van ons fijne samenhaak project.

We vinden het oprecht heel erg leuk als iedereen zijn of haar foto’s deelt van de tassen en de “groei” ervan. Daar worden we gewoon een beetje trots van. Het blijft namelijk zo bijzonder dat je iets bedenkt dat een ander het leuk genoeg vindt om ook zelf te willen haken. Heerlijk!

Stel je eens voor dat je deze zomer voor de tent zit, in je tuin op de nieuwe tuinset, voor je vakantiehuis of je caravan met dit fijne project. Wetende dat er vast ook iemand in Zweden bij het water zit in een ligstoel of in Frankrijk op het terras of misschien wel heel ver weg in Canada op de veranda met hetzelfde haakwerkje als jij op zijn of haar schoot. Zomerse gedachte!

Iedereen kan natuurlijk meedoen met deze CAL, niets is verplicht! We hopen dat er zoveel mogelijk mensen aanhaken deze zomer.

In de Kreafabriek kozen we ervoor dit project in het nieuwe Durable Coral katoen te haken. Wij kozen voor kleurnummer 203. Het is mogelijk in verschillende kleuren van dit zachte haakkatoen een pakket te bestellen bij de Kreafabriek. Ook voor de voering is er een uitgebreide keus uit zoete Tilda stoffen te maken. Je kiest zelf of je wel of niet een stof voor de voering meebestelt. Het is allemaal aan jou!

Mocht je mee willen haken met deze zomerse CAL met het Kreafabriek pakket (incl. of excl de voering) dan ontvang je niet alleen 10 bollen Durable Coral in de door jou gekozen kleur, maar ook het touw (6mm) en het bruine paktouw. Daarnaast het tassenband, de schuifgespen en de Opti rits voor de etui en natuurlijk het prachtige leren Kahakai-label. Hieronder een duidelijk overzicht van alle ” ingredienten” van dit heerlijke pakket.

 • 10x Durable Coral in de kleur van jouw keuze (wij kozen voor kleurnummer 203)
 • 15 meter touw (6mm)
 • 250 meter paktouw (2 draads), geleverd in 5 klosjes van elk 50 meter.
 • 2 restyle schuifgespen 3 cm in metaal
 • 1x 3 meter Prym tassenband 3 cm breed in beige
 • 1x 20 cm Opti rits in wit (niet deelbaar)
 • (optioneel) 1 meter Tilda stof naar keuze, 1.10 meter breed 100% katoen (wij kozen voor Laura White…en jij?)
 • 1x het unieke leren Kahakai tas-label
Bestel je pakket

Verder heb je deze CAL het volgende nodig (niet meegeleverd in het pakket)

 • Haaknaalden in nummer 3,5 en 4
 • Stopnaald met scherpe punt
 • Naaimachine. (Wil je liever de voering en het tassenband met de hand stikken dan is dit natuurlijk ook heel goed mogelijk)

We zien je heel graag de 17e juni bij de eerste week van de Kahakai CAL van Kreafabriek. Verheugen ons erop! Doe je mee?

     

 

33 thoughts on “Een nieuwe CAL bij de Kreafabriek – de Kahakai beachbag

 1. Anita zegt:

  Ik wil ook graag meedoen welke dag komt het volgende deel weer erop staan krijg je daar prive ook een melding van vaak mis ik ze anders

  • Kreafabriek zegt:

   We geven elke zaterdag rond 10 uur een nieuw stukje kahakai beachbag patroon vrij via ons blog. We laten mensen weten da het nieuwe patroon online is via social media en natuurlijk kun je ook een melding in je agenda zetten wellicht. Zo kun je het toch bijna niet missen.

  • Kreafabriek zegt:

   Hoi Roelie,

   Een bevestiging wordt automatisch gemaild naar het mail adres dat je hebt ingevuld. Het komt wel voor dat het mailtje in de spam terecht komt. Ik heb het nogmaals verstuurd. Misschien kun je de spam controleren.

   Fijne avond.

  • Kreafabriek zegt:

   Alles kan! Iedereen kan en mag mee doen. Als je zelf een pakket wilt samenstellen ben je meer dan welkom. Velen vinden het handig alles in een keer te kunnen bestellen en gaan voor een Kreafabriek kahakai pakket. Zou leuk zijn als je ook aan kunt haken. Gezellig.

  • Kreafabriek zegt:

   Het is een heel uitgebreid patroon. Goed tellen en stap voor stap en foto voor foto mee doen. Beheers je de Lossen, Vasten, Halve vasten, Halve stokjes en Stokjes… dan moet je een heel eind komen. En gewoon blijven oefenen. Leuk dat je enthousiast bent. Fijne dag.

 2. Nitteke zegt:

  Ik zou heel graag ook mee doen aan deze cal van de mooie strandtas.
  Maar graag nog wat info. Eens het pakket besteld, lees ik dat jullie persoonlijk een mail versturen elke zaterdag als ik het goed heb
  En dat elke zaterdag een gedeelte van het patroon oo jullie blog komt. Waar vind ik deze blog ? Sturen jullie een link mee ? En kan ik eventueel kopieren dan, als ik niet alle zaterdagen er kan aan voort haken ?

  • Kreafabriek zegt:

   dag Nitteke, we verzenden niet elke zaterdag een persoonlijke mail. Onderaan onze pagina vind je ons blog. Per facebook en Insta laten we elke zaterdag weten als het nieuwe deel patroon weer online staat. Maar je kunt ook gewoon elke zaterdag rond een uur of tien in ons blog kijken. het patroon blijft gewoon voor altijd online dus kopieren en printen is niet nodig. Ik hoop je zo naar wens te hebben geholpen.

  • Kreafabriek zegt:

   Wat leuk dat je mee wilt gaan haken. Het uitbrengen van deze CAL is zo een overweldigend succes. We zijn er beduusd van in de Kreafabriek. We zijn nu bezig een nieuwe batch samen te stellen. Zodra de pakketten weer te bestellen zijn, zetten we ze weer “AAN” en kun je weer bestellen. We gaan snel weer verder hier en zien je bestelling graag zsm tegemoet. Dank voor je geduld.

 3. Karin zegt:

  Supergaaf. Ik ben beginnend haakster en ga me er zeker aan wagen mee te doen. Lijkt me waanzinnig gaaf om dit te leren!
  Ik zag dat je ook mee kan doen als je je eigen pakket verzameld. Gezien ik een deel van de benodigde spulletjes heb liggen, verzamel ik de rest zelf en kijk ik al uit naar 17 juni

 4. Neline zegt:

  Wat een ontzettend leuke tas. Ik vraag me, na jullie duidelijke informatie nog af of je de tas goed kunt wassen door het paktouw dat aan de onderkant wordt gebruikt. Het lukt mij namelijk niet om een strandtas schoon te houden :). Zo niet kunt u me dan een alternatief adviseren?

  • Kreafabriek zegt:

   Dag Neline, Leuk dat je enthousiast bent. De tas kan niet in de wasmachine (dat past niet eens denk ik zelfs), maar met de hand zou je het wel kunnen proberen natuurlijk. Dan ivm de compacte bodem wel heel goed laten drogen! Succes met haken.

  • Kreafabriek zegt:

   Het patroon is voor iedereen Lies. Elke week delen we een stukje ervan op ons blog. Het pakket kopen kan maar moet niet om mee te kunnen doen.

 5. Hellen Koopman zegt:

  Ik wil ook graag meedoen. Dit wordt dan de eerste keer, is het dan wel te doen?
  Het lijkt me gezellig te weten dat er meerder mensen het zelfde maken.

  • Kreafabriek zegt:

   Het is erg leuk om samen te maken. Allemaal hetzelfde en toch allemaal anders. Ik denk dat het ech te doen is voor een beginner. We delen het patroon stap voor stap en foto voor foto. Zou leuk zijn als je mee doet!

 6. Johanna van Duijvenbode zegt:

  Ik heb een probleem! Ik heb tekort touw voor de bodem te haken. Ik haak best strak dus normaal hou ik altijd over!!! Hebben jullie dit van meer mensen al gehoord??? Ik hoor graag van jullie.
  Groetjes, Johanna

 7. Pingback: Een zomerse hoed bij je Kahakai tas - een gratis patroon - Kreafabriek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.