Een wandeling over ’t Wad – een tomeloos haakpatroon – Een woondeken

Het is gelukt! Hij is klaar!

Het nieuwste patroon van de Kreafabriek is een deken. Een heerlijke zachte woondeken in een tomeloos golvenpatroon. Je kent het golfje, in welke uitvoering dan ook, vast al wel maar met deze deken wandel je over ’t Wad, langzaam van het strand, door de branding naar de horizon. Ik ben gek op wandelen over het strand. De inspiratie voor deze kleuren van deze “wandeling over ‘Wad’ is ontstaan tijdens een kleine vakantie op Vlieland. Wat een heerlijk eiland.

Op 't Wad Woondeken - Scheepjes Colour Crafter 9

De “Op ’t Wad”-deken, met een maat van ca. 150×100 cm, is gehaakt in 10 kleuren Scheepjes Colour Crafter. Wat zijn de grote bollen acrylgaren toch zacht. Bijna net zo zacht als het witte zand tussen je tenen op een zonnige dag. Het patroon legt duidelijk uit hoe je de golven haakt en geeft per golf aan welke kleur ik voor de echte Kreafabriek variant gebruikte. Om het overzichtelijk te maken is een aftekenschema toegevoegd aan het patroon zodat je elke golf kunt aftekenen in je patroon als je deze gehaakt hebt. Ik gebruikte haaknaald 4 en 5 voor onze wadden-golven-deken. Een erg fijne bijkomstigheid van dit patroon is dat je de draadjes, en dat zijn er heel wat met al de verschillende golfjes, niet allemaal hoeft af te werken. Je gaat ze verstoppen IN de rand. Ook dit wordt in het patroon duidelijk uitgelegd. Dus ben je voor de kleuren en het patroontje van deze deken gevallen? Bestel dan snel je eigen echte “Op ’t Wad’-deken pakket. Je ontvangt dan alle benodigde bollen (12x) Scheepjes Colour Crafter, het unieke stoffen ‘Op ’t Wad’-label (houd er rekening mee dat je het label zelf moet vastnaaien), maar ook is het patroon dan gratis voor jou.

 Op 't Wad Woondeken - Scheepjes Colour Crafter 1

Het Pakket

Natuurlijk kun je ook alleen het patroon voor de “Op ’t Wad” woondeken bestellen

 

Op 't Wad Woondeken - Scheepjes Colour Crafter 4 Op 't Wad Woondeken - Scheepjes Colour Crafter label

Vlieland! Wat een Wad! Een nachtje logeren voelt als een heuse vakantie. Met de boot vanuit Harlingen naar Vlieland Oost en met de fiets naar het Posthuys. Er zijn natuurlijk enorm veel logeerplekjes op het eiland maar in dit bijzondere hotel in de duinen mochten wij samen met “dé deken” verblijven. Het is even een fietstochtje en je bent echt een beetje weg van alles, maar de plek is echt uniek, heerlijk rustig, erg mooi en zo gastvrij en dan natuurlijk bij hét strand! Kan me echt geen beter plekje verzinnen om deze deken te fotograferen. Het Nederlandse strand heeft echt andere kleurtjes als stranden in Frankrijk, Curacao, Canada, Engeland of een tropisch oord. En het zijn juist die kleuren die mij inspireerden tot het maken van deze deken. Het eiland heeft echt zoveel in zich. Een snoezig klein winkelstraatje, geen auto’s (van niet eilandbewoners) toegestaan, heerlijke lunch en dinerplekjes en dus dát strand. Zo breed en zo rustig. Vooral de sahara van het Noorden,de Vliehors, met zijn 20 vierkante kilometer zand in het westen van het eiland maakt veel indruk. En logeer je in ’t Posthuys, dan ben je er zo. In de zomer stopt de Vliehors Express zelfs voor de deur van het hotel en laten de banden van de strandtruck gedichten achter in het zand. Vlieland en het Posthuys, een echte aanrader.

Posthuys

 

Heel veel plezier met het tomeloos haken van de “Op ’t Wad” woondeken. En als je deken klaar is, deel je hem dan, onder de noemer #optwadgolvendeken, via social media? We zijn heel benieuwd naar jouw deken.

 Op 't Wad Woondeken - Scheepjes Colour Crafter 7

 Op 't Wad Woondeken - Scheepjes Colour Crafter 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.