Haken op de Hooiberg – een workshop van de Kreafabriek – Het Tuulen Valo winterlicht

Na de geweldige zomer van dit jaar is het nu toch echt herfst en gaan we richting de winter. Ook wel weer fijn om samen in huis te zijn. Kopjes thee, een vers gebakken cake, warmte, kaarsjes aan, ontspanning en gezelligheid. We vinden het dan ook leuk om een sfeervolle nieuwe workshop vanuit de Kreafabriek te presenteren. Het Tuulen Valo winterlicht. Een gezellige, warme workshop waarbij we samen een prachtig stoere hoes om een lantaarn haken.

   

Tuulen Valo is de Finse vertaling van het woord windlicht. De winter is een erg bijzondere tijd in Fins lapland. Een sneeuwgarantie van 110%, de midwintertijd waarbij de zon soms maar 2 uur per dag net boven de horizon uitkomt en temperaturen die soms wel 30 graden onder het vriespunt dalen. Een tijd die vraagt om warmte en licht. In het hoge noorden viert men op 13 december, op de kortste dag van het jaar, het lichtfeest van Sankta Lucia. Kinderen brengen net als de heilige Lucia, bij gebrek aan licht, zelf het licht in de vorm van kaarsen.

Samen haken we, tijdens deze compleet verzorgde dag, een warm Fins windlicht. Je eigen Tuulen Valo. Door de gebruikte materialen en haaktechniek krijgt je Tuulen Valo de robuuste uitstraling die past bij de Finse natuur en op 13 december van dit jaar staat ook een kaars te branden bij jou thuis.

 

Heb je zin in een heerlijke ontspannen dag? Een dagje voor jezelf, samen met anderen die haken ook zo gezellig vinden? Een dag waarbij de kopjes thee en de taart voor je klaar staan én je dit Tuulen Valo (hoogte 22 cm, doorsnede 16 cm) leert haken in de kleur die het best in je eigen interieur past? Uiteraard ook met een heerlijke boerenlunch en lekkere hapjes, want dat hoort er natuurlijk bij op “jouw dagje”. Zomaar een fijne haakdag! Zin in?

Kom jij dan ook ook “Haken op de Hooiberg”? Dan zorgen wij voor zo een fijne dag voor jou!

Zaterdag 3 November zat in een mum van tijd vol. Gelukkig is het ons gelukt nog een voorraad winterlichten in te kopen en twee dagen te reserveren op de boerderij en ben je op zaterdag 10 en 24 november meer dan welkom op de hooizolder van de Maria Hoeve-Oxe in Deventer. Vanuit de sfeervolle workshopruimte hebben we uitzicht op het moderne melkveebedrijf van de familie Kloosterboer. Zo zie je vanaf de loopbrug of het zichtplein de slimme melkrobots aan het werk en misschien worden of zijn er wel net kalfjes geboren. Dat blijft bijzonder. Voordat je aan tafel gaat voor een heerlijke boerenlunch krijg je zelfs een uitgebreide rondleiding over dit prachtige bedrijf.

Een workshop op de hooizolder van de Maria Hoeve dus. Samen gaan we jouw eigen Tuulen Valo-jasje haken. Een robuust accessoire dat door de grove uitstraling helemaal past in de interieur-trend van dit seizoen. Naast de prachtige lantaarn met imitatie leren hengsel, ontvang je het Durable Double Four garen, dat je nodig hebt, in de door jou gekozen kleur bij aanvang van je fijne dag. Dit 100% katoengaren is buitengewoon zacht, heeft een mooie matte vintage look en is in 41 kleurtjes verkrijgbaar. Jouw liefste lievelingskleur zit er zeker bij. Het Tuulen Valo op de foto’s haakte ik in kleur 2182 (Ochre). Tijdens de workshopdag maken we een begin aan het jasje van jouw lantaarn. We zijn erg benieuwd welke kleur Durable Double Four jij gaat kiezen.

 

Hoe ziet jouw dag eruit?

 • Vanaf 10.20 uur (inloop) ben je van harte welkom op de Maria Hoeve aan de Oxersteeg 21 in Deventer (Colmschate Zuid). Om 10.30 uur starten we met haken.
 • Je begint je dag met thee/koffie en een fijn stuk taart of vers gebakken cake.
 • Jouw bestelde haakpakket met een duidelijk patroon ligt voor je klaar en we gaan beginnen. Neem lekker nog een kopje thee of koffie voor jezelf.
 • Halverwege jouw haakdag krijg je een rondleiding over het bedrijf van de boerin en schuif je vervolgens aan voor een uitgebreide boerenlunch. Genieten!
 • We haken, kletsen en genieten door.
 • Rond 15:00 uur sluiten we de dag af en ga je met je windlicht, en wat extra verrassingen van de Kreafabriek,naar huis.

De kosten van deze workshop dag zijn €57,95. Schrijf je snel in hoor, want er zijn maar een beperkt aantal plekjes beschikbaar op de hooizolder.

All-inclusive! De Kreafabriek workshop is “All-inclusive”! Voor de genoemde prijs ontvang je het volgende

 • Je eigen glazen Tuulen Valo (hoogte 22 cm, doorsnede 16 cm) met hengsel in imitatieleer.
 • Het benodigde Durable Double Four haakkatoen in jouw kleurkeuze.
 • Een uitgewerkt patroon en persoonlijke uitleg.
 • Een echt leren “Tuulen Valo” label in cognac kleur.
 • Koffie, thee en taart.
 • Een rondleiding over het boerenbedrijf met de boerin.
 • Een uitgebreide boerenlunch op de hooizolder.
 • Een goodiebag bij het naar huis gaan.
 • Kortom; een heerlijke dag voor jezelf op een zeer bijzondere locatie.

 kreafabriek workshop 

Haakervaring?Je haakt het hoesje van je lantaarn met haaknaalden in de nummers 4,5 en 5. Deze kun je natuurlijk bij ons bestellen samen met je reservering of je neemt fijn je eigen naalden mee. Om aan te kunnen haken bij de workshop is enige haakkennis een vereiste. We haken in lossen, (halve)vasten, (halve)stokjes en de boordsteek.

Snel beslissen! Wil je aanhaken bij de “Haken op de Hooiberg”-workshop van de Kreafabriek op een van deze heerlijke zaterdagen? Beslis en bestel dan snel. Er is namelijk weer een beperkt aantal plekken beschikbaar!!! Wij zouden het gezellig vinden je te ontmoeten. Zien we je op de Maria Hoeve-Oxe op een zaterdag om 10:30 uur? Leuk! Na bestellen ontvang je van ons een bevestiging waarop je kunt reageren en ons de door jou gekozen kleur kunt doorgeven.

De Maria Hoeve is met de auto prima te bereiken en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met het openbaar vervoer is de boerderij niet bereikbaar en het spijt ons te moeten mededelen dat de hooizolder niet rolstoeltoegankelijk is.

Reserveer hier je plekje en kies je eigen kleur Double Four.

Workshop
* Indien de minimale bezetting van deelnemers niet bereikt wordt, zal de workshop niet doorgaan. Het betaalde bedrag zal dan gerestitueerd worden.
*Bij annuleren van de workshop, vindt geen restitutie van het betaalde bedrag plaats. Uiteraard sturen we het pakket naar je toe met het patroon.

 

 

 

3 thoughts on “Haken op de Hooiberg – een workshop van de Kreafabriek – Het Tuulen Valo winterlicht

 1. Corian Linnemans zegt:

  Wat jammmer dat er geen plekje meer is. Het ziet er zo leuk uit. Ik had er de lange reis graag voor over gehad. Ik moet uit Farmsum komen, bij Delfzijl.
  Ik hoop een volgende keer meer geluk te hebben. Er komt toch een volgende keer, hoop ik?
  Wat is het adres van de Kreafabriek? Hebben jullie ook een echte winkel?

  • Bert Scheuneman zegt:

   Beste Corian! Wat leuk dat je zo enthousiast bent. Op dit moment doen we onze uiterste best nieuwe windlichten te bemachtigen waarna we een nieuwe datum zouden willen inplannen. Misschien zelfs wel 2. We hopen dat het lukt. Mocht je alvast op een reservelijstje willen voor de eventuele nieuwe datum/data? Mail ons dan gerust via info@kreafabriek.nl En nog een tip; houd de zite en onze social media in de gaten hoor! je weet maar nooit. Dank voor je beicht. Zou leuk zijn je te ontmoeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.