Haken op de Hooizolder – Het voorjaar in een winterjasje – Workshop

Haken op de Hooizolder – Het voorjaar in een winterjasje - Workshop

Overal om je heen hoor je het alweer. Zeker als het weer regent en het zonnetje zich soms een hele dag niet laat zien. Of als we maar heel even een glimpsje zien. “Was het maar alweer voorjaar”. Gelukkig zeggen de weer-mijnheren en mevrouwen dat het de komende week soms een beetje lente “lijkt”. Maar ja, het is nog maar pas Februari, Maart roert zijn staart en April doet ook nog eens lekker wat hij wil… Het voorjaar halen we de komende tijd dus gewoon lekker zelf maar in huis met lieve bolletjes en mooie voorjaarsbloemen. Als Kreafabriek vinden we het dan ook erg leuk om een fijne nieuwe workshop te presenteren. “Het voorjaar in een winterjasje” Een gezellige, warme workshop waarbij we samen winterjasjes haken om 2 glazen potten/vazen waarin je thuis het voorjaar gewoon al een fijn plekje geeft.

Ben jij soms een beetje jaloers op vrienden of vriendinnen die de meest prachtige dingen haken? Ben jij nog niet verder gekomen als lossen, halve vasten en vasten? Hoorde jij de vorige keren dat we een Kreafabriekworkshop op de hooizolder organiseerden? Vertelden je creatieve vriendinnen erover? Of zag je via social media hoe er mooie sjaals en windlichten werden gehaakt en was je er graag bij geweest? Dit is je kans! Kom gezellig samen met je creatieve vriendin naar de boerderij. Oefen vooraf samen nog even goed op de zojuist genoemde steken en kom genieten van een heerlijke creatieve dag voor jezelf! Dit patroon is geschikt voor beginnend haaksters en voor de meer ervaren dames is het heerlijk tomeloos haken. Dus dames (en heren natuurlijk), pak je kans en reserveer snel een plekje op de hooizolder.

Heerlijk ontspannen

Heb je zin in een heerlijke ontspannen dag? Een dagje voor jezelf, samen met anderen die haken ook zo gezellig vinden? Een dag waarbij de kopjes thee en de taart voor je klaar staan én je deze twee stoere potten (hoogte 14 cm, doorsnede 13 cm) leert omhaken in de tweed-kleurvariatie die het best in je eigen interieur past? Met natuurlijk een heerlijke boerenlunch en lekkere hapjes, want dat hoort er natuurlijk bij op “jouw dagje”. Zomaar een fijne haakdag! Zin in?

Kom jij dan ook “Haken op de Hooiberg”? Dan zorgen wij voor zo een fijne dag voor jou!

kreafabriek workshop

Op Zaterdag 9 of 23 maart ben je meer dan welkom op de hooizolder van de Maria Hoeve-Oxe in Deventer. Vanuit de sfeervolle workshopruimte hebben we uitzicht op het moderne melkveebedrijf van de familie Kloosterboer. Zo zie je vanaf de loopbrug of het zichtplein de slimme melkrobots aan het werk en misschien worden of zijn er wel net kalfjes geboren. Dat blijft bijzonder. Voordat je aan tafel gaat voor een heerlijke boerenlunch krijg je zelfs een uitgebreide rondleiding over dit prachtige bedrijf.

Een workshop op de hooizolder van de Maria Hoeve dus. Samen gaan we jouw eigen “winterjasjes” haken. Robuuste accessoires, met een zachte voorjaarstwist, die door de grove uitstraling helemaal passen in de interieur-trend van dit seizoen. Naast de 2 grove glazen potten, het leren label en de leren veter, ontvang je het benodigde Schachenmayr Tweed garen, in de door jou gekozen kleur bij aanvang van je fijne dag. Het 100% acrylgaren is buitengewoon zacht, heeft een mooie stoere look en is in 5 tweed kleuren verkrijgbaar. Tweed is oorspronkelijk een grove,wollen stof uit Groot-Brittannie. Deze stof ontleent zijn naam aan de streek waar het voor het eerst werd geproduceerd, namelijk langs de rivier de Tweed. De Kreafabriek hoezen, die je op de foto’s ziet, werden gehaakt in de naturel tweed (0002) Tijdens de workshopdag maken we een begin aan het jasjes van jouw vazen. We zijn erg benieuwd welke kleur Schachenmayr Tweed jij gaat kiezen.

Hoe ziet jouw dag eruit?

 • Vanaf 10.20 uur (inloop) ben je van harte welkom op de Maria Hoeve aan de Oxersteeg 21 in Deventer (Colmschate Zuid). Om 10.30 uur starten we met haken.
 • Je begint je dag met thee/koffie en een fijn stuk taart of vers gebakken cake.
 • Jouw bestelde haakpakket met een duidelijk patroon ligt voor je klaar en we gaan beginnen. Neem lekker nog een kopje thee of koffie voor jezelf.
 • Halverwege jouw haakdag krijg je een rondleiding over het bedrijf van de boerin en schuif je vervolgens aan voor een uitgebreide boerenlunch. Genieten!
 • We haken, kletsen en genieten door.
 • Rond 15:00 uur sluiten we de dag af en ga je met je twee vazen, een extra verrassing van de Kreafabriek,naar huis.

De kosten van deze workshop dag zijn €59,95. Schrijf je snel in hoor, want er zijn maar een beperkt aantal plekjes beschikbaar op de hooizolder.

All-inclusive! De Kreafabriek workshop is “All-inclusive”! Voor de genoemde prijs ontvang je het volgende

 • Twee stoere glazen potten (hoogte 14 cm, doorsnede 13 cm)
 • Het benodigde Schachenmayr Tweed garen in jouw kleurkeuze.
 • Een uitgewerkt patroon en persoonlijke uitleg.
 • Een mooi leren label met twee gaatjes en een leren veter in bijpassende cognac kleur.
 • Koffie, thee en taart.
 • Een rondleiding over het boerenbedrijf met de boerin.
 • Een uitgebreide boerenlunch op de hooizolder.
 • Een extra verrassing van de Kreafabriek
 • Kortom; een heerlijke dag voor jezelf op een zeer bijzondere locatie.

Haken op de Hooizolder - Workshop - het Tuulen Valo winterlicht - Workshop Haken op de Hooizolder - Workshop - Een winterjasje om het voorjaar 5

Haakervaring?Je haakt de tweed-hoezen met haaknaalden in de nummers 4 en 5. Deze kun je natuurlijk bij ons bestellen samen met je reservering of je neemt fijn je eigen naalden mee. Om aan te kunnen haken bij de workshop is het een vereiste dat je lossen, halve vasten en vasten kunt haken. Dit patroon is dus zeker geschikt voor de beginnend haaksters. Houd er wel rekening mee dat we je bovengenoemde steken niet aanleren in deze workshop.

Snel beslissen! Wil je aanhaken bij de “Haken op de Hooiberg”-workshop van de Kreafabriek op een van beide zaterdagen? Beslis en bestel dan snel. Er is namelijk weer een beperkt aantal plekken beschikbaar!!! Wij zouden het gezellig vinden je te ontmoeten. Zien we je op de Maria Hoeve-Oxe op 9 of 23 maart om 10:30 uur? Leuk! Na bestellen ontvang je van ons een bevestiging waarop je kunt reageren en ons de door jou gekozen tweed-kleur kunt doorgeven.

De Maria Hoeve is met de auto prima te bereiken en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met het openbaar vervoer is de boerderij niet bereikbaar en het spijt ons te moeten mededelen dat de hooizolder niet rolstoeltoegankelijk is.

Reserveer hier je plekje en kies je eigen kleur Schachenmayr Tweed.

Reserveer Workshop

* Indien de minimale bezetting van deelnemers niet bereikt wordt, zal de workshop niet doorgaan. Het betaalde bedrag zal dan gerestitueerd worden.
*Bij annuleren van de workshop, vindt geen restitutie van het betaalde bedrag plaats. Uiteraard sturen we het pakket naar je toe met het patroon.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.