Herfst, een gratis patroontje.

Herfst is niet ons lievelings seizoen. Tenminste, niet als het regent en koud en kledderig is buiten. Bah. Grijze luchten en bibberigheid.

Schijnt het zonnetje echter, dán vinden we het heerlijk en doen we inspiratie op voor allemaal nieuwe projecten en patronen. De prachtige herfstkleuren. Zo knallend alsof elk blaadje één voor één geschilderd is met een piepklein kwastje door de kabouters. En die mooie kabouterhuisjes, wat een kunstwerken!

herfst

Al wandelend op de Holterberg met Guusje bedacht ik me dat ik vorig jaar op mijn “kek en hip” blog een gratis patroon-idee deelde in oktober. Ik vind het zelf zó leuk wat ik toen maakte dat ik het patroon voor een “handje vol herfst” natuurlijk ook graag deel via de Kreafabriek. In een piepklein schaaltje op de kast….en je hebt de herfst in huis gehaald. Heel veel plezier ermee.

eikelsblog

Wat heb je nodig?

• Een handje vol eikel-hoedjes (eerst een dag laten drogen)

• Haaknaald nr 2

• Restjes haakkatoen in de gewenste kleurtjes (denk aan phildar coton 3, byclaire nr 1, Schachenmayr catania of Scheepjes catona)

• Vulling

• Sterke lijm

Gebruikte steken: L: lossen V: vasten HV: halve vaste

Omdat alle dopjes verschillend zijn van maat, is natuurlijk ook elk gehaakt eikeltje steeds anders. Ik heb het met de volgende 4 maten prima gered. De onderstaande patroontjes lopen op in maat.

Maat 1 -Haak 2L -Haak 6V in de 1e L (6) -*Haak 1V, 2V in de volgende steek*, *-* herhaal nog 2x (9) -Haak rondes van steeds 9V tot je de gewenste maat hebt en hecht af met een HV. -Vul het eikeltje nu op en plak het passende dopje erop met sterke lijm. (Het eikeltje blijft dus open aan de bovenkant en wordt gesloten met het hoedje)

Maat 2 -Haak 2L -Haak 6V in de 1e L (6) -Haak 2V in elk van de 6V van de vorige toer (12) -Haak rondes van steeds 12V tot je de gewenste maat hebt en hecht af met een HV. -Vul het eikeltje nu op en plak het passende dopje erop met sterke lijm.

Maat 3 -Haak 2L -Haak 6V in de 1e L (6) -Haak 2V in elk van de 6V van de vorige toer (12) -*Haak 1V in de volgende 5V, haak 2V in de 6e V*, *-* herhaal nog 1x (14) -Haak rondes van steeds 14V tot je de gewenste maat hebt en hecht af met een HV. -Vul het eikeltje nu op en plak het passende dopje erop met sterke lijm.

Maat 4 -Haak 2L -Haak 6V in de 1e L (6) -Haak 2V in elk van de 6V van de vorige toer (12) -*Haak 1V in de volgende 2V, haak 2V in de 3e V*, *-* herhaal nog 3x (16) -Haak rondes van steeds 16V tot je de gewenste maat hebt en hecht af met een HV. -Vul het eikeltje nu op en plak het passende dopje erop met sterke lijm.

Bekijk onze collectie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.