Kreafabriek winter-CAL wanten haken week1

https://kreafabriek.nl/product/wollige-winterwarme-wanten-smc-bravo-cal-1617/

Klaar voor de start?………Af!!!!!

De Kreafabriek winterwarme CAL is begonnen!

Wat een enthousiasme de afgelopen weken. Heel erg leuk dat zoveel mensen gaan aanhaken bij ons tweede “samenhaak-project”. Vandaag beginnen we met de boorden van je eigen warme wanten en col.

Elke hand is natuurlijk anders en iedereen haakt anders. Bij het maken van dit patroon ben ik uitgegaan van mijn eigen hand en gebruikte ik de Schachenmayr Bravo en Merino garens. Door de rek in de wol is een maatje kleiner of een iets grotere hand ook prima in te passen in deze wanten. Toch kan het natuurlijk zo zijn dat je niet tevreden bent over de maat. Blijf dus af en toe passen. Denk je dat een extra toertje met kleine gehaakte bolletjes nodig is in jouw want? Of past een andere maat haaknaald beter naar jouw idee? Doen!

Daarnaast is het belangrijk te weten dat de col in de Merino variant net iets smaller wordt, een cm of 2. Je gebruikt 10 bollen garen per set en de merinobollen hebben minder meters per bol, vandaar. Niets aan de hand, maar wel netjes om even vooraf aan je te vertellen.

Ik verheug me bij dit project niet alleen op de mooie foto’s,via social media, van wanten in alle kleuren van de regenboog…maar zeker ook hoop ik weer op de hulp die iedereen elkaar gaf bij onze sokkenCAL. Zo fijn te lezen hoe mensen elkaar bijsprongen als iets niet duidelijk was. Bij dit patroon is het bij de duim en het minderen bovenin de wanten belangrijk goed te lezen. Mochten er vragen zijn is het natuurlijk ook mogelijk ons te mailen op info@kreafabriek.nl. We helpen je graag! Ik weet zeker dat er prachtresultaten gehaakt zullen worden. Ik verheug me er weer op!

Heel veel plezier met deze Kreafabriek Wollige Winterwarme Wanten-CAL

 

Download week 1 Download week 2 Download week 3 Download week 4 Download week 5

Wil je nog aanhaken bij dit project? Dat kan natuurlijk!

Pakket Merino Pakket Bravo

 

 

6 thoughts on “Kreafabriek winter-CAL wanten haken week1

 1. rianne zegt:

  een vraagje over toer 13 van de wandjes: er staat 1V, Iv overslaan, 1V. Dan heb je uiteindelijk een toer van 15V met gaatjes die je moet zoeken. Hoort er geen lossen tussen te staan, dus 1V, 1Losse, 1V?

  Voor de rest vind ik het boordje al heel erg mooi worden, een leuk begin zo 🙂

  • Kreafabriek zegt:

   Beste Rianne, je hebt helemaal gelijk! Excuses. Het is aangepast. Dank je voor het meedenken en de moeite om het ons te laten weten. Fijne dag.

 2. Wendy de Bruin zegt:

  Superleuk project. Ik overweeg om mee te gaan haken, maar dan alleen de col. Hoeveel bollen heb ik voor alleen de col nodig? Ik wil met de Merino gaan haken.

 3. Wendy zegt:

  Superleuk project. Ik overweeg om mee te gaan haken, maar dan alleen de col. Hoeveel bollen heb ik voor alleen de col nodig? Ik wil met de Merino gaan haken.

  • Kreafabriek zegt:

   Mooi merino! heerlijk zacht. Als we je daar mee verder kunnen helpen lezen of horen we het natuurlijk graag. Wij gebruikten in totaal 8 bollen merino voor de col. Zou leuk zijn als je aan haakt. Fijne dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.