Leren haken op de hooizolder – Haak een Nybörjare col

Nybörjare?

Ben jij soms een beetje jaloers op vrienden of vriendinnen die de meest prachtige dingen haken? Ben jij nog niet verder gekomen dan het voornemen om “dat toch ook echt eens te willen leren”? Hoorde jij de vorige keren dat we een Kreafabriekworkshop op de hooizolder organiseerden? Vertelden je creatieve vriendinnen erover? Of zag je via social media hoe er mooie sjaals en windlichten werden gehaakt en was je daar maar wat graag bij geweest? Maar kun je niet haken? Dit is je kans! De betekenis van het Zweedse woord Nybörjare is “beginner”, en dat is precies voor wie we deze workshopdag organiseren. Voor beginners! Kom gezellig naar de hooizolder op de boerderij in de Oxe bij Deventer-Colmschate, en geniet van een heerlijke creatieve dag voor jezelf met een prachtige col als uiteindelijk resultaat! Dit patroon is geschikt voor iedereen die enigszins creatief is, maar er nog niet aan toe gekomen is om te leren haken. Dus pak je kans en reserveer snel een plekje op de hooizolder.

….dus ik denk dat ik het wel kan!

Pippi Langkous zei ooit eens “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Dat geldt dan zeker ook voor jou. Natuurlijk kun jij leren haken!

  

Op de hooizolder organiseren we een haakworkshop voor een kleine groep en ondersteunen we je met twee ‘haakjuffies’. Wil jij dus leren haken, een aantal basissteken leren kennen én zo een prachtige col voor jezelf haken? Dan zien we je graag op zaterdag 14 september op de hooizolder.

Heb je zin in een heerlijke ontspannen dag? Een dagje voor jezelf, samen met anderen die ook willen leren haken? Een dag waarbij de kopjes thee en de taart voor je klaar staan én je deze Nybörjare col leert haken in een kleur die jij mooi vindt? Met een heerlijke boerenlunch en lekkere hapjes, want dat hoort er natuurlijk bij op “jouw dagje”. Zomaar een fijne haakdag! Zin in? Kom jij dan ook “Leren haken op de Hooiberg”? Dan zorgen wij voor zo een fijne dag voor jou!

Op zaterdag 14 september ben je meer dan welkom op de hooizolder van de Maria Hoeve-Oxe in Deventer. Vanuit de sfeervolle workshopruimte hebben we uitzicht op het moderne melkveebedrijf van de familie Kloosterboer. Zo zie je vanaf de loopbrug of het zichtplein de slimme melkrobots aan het werk en misschien worden of zijn er wel net kalfjes geboren. Dat blijft bijzonder. Voordat je aan tafel gaat voor een heerlijke lunch krijg je zelfs een uitgebreide rondleiding over dit prachtige bedrijf.

Een “leren-haken-workshop” op de hooizolder van de Maria Hoeve dus. Samen gaan we starten met het haken van jouw Nybörjare col. Robuuste accessoires, met een zachte twist, passen helemaal in de mode trend van nu. Naast 2 knotten grof,zacht Schachenmayr Bravo Big garen, in de door jou gekozen kleur, ontvang je ook de benodigde haaknaald en een zwart satijnlint dat je (naar wens) op je col kunt strikken. Schachenmayr Bravo Big is een bulky 100% polyacrylgaren, is buitengewoon zacht, heeft een mooie stoere look en is verkrijgbaar is modieuze kleuren. De col kun je uiteindelijk wassen op 40 graden en weegt 400 gram. Tijdens de workshopdag maken we een begin aan jouw col. We zijn erg benieuwd welke kleur Schachenmayr Bravo Big  jij gaat kiezen.

   

Hoe ziet jouw dag eruit?

 • Vanaf 10.20 uur (inloop) ben je van harte welkom op de Maria Hoeve aan de Oxersteeg 21 in Deventer (Colmschate Zuid). Om 10.30 uur starten we met haken.
 • Je begint je dag met thee/koffie en een fijn stuk taart of vers gebakken cake.
 • Jouw bestelde haakpakket met een duidelijk patroon ligt voor je klaar en we gaan beginnen. Neem lekker nog een kopje thee of koffie voor jezelf.
 • Halverwege jouw haakdag krijg je een rondleiding over het bedrijf van de boerin en schuif je vervolgens aan voor een uitgebreide lunch. Genieten!
 • We haken, kletsen en genieten door.
 • Rond 15:30 uur sluiten we de dag af en ga je met je pakket (incl. de haaknaald) en een extra verrassing van de Kreafabriek,naar huis.

De kosten van deze workshop dag zijn €62,50. Schrijf je snel in hoor, want er zijn echt maar een beperkt aantal plekjes beschikbaar voor deze workshop. Op deze manier hebben we voldoende tijd iedereen te helpen bij het leren haken.

All-inclusive! De Kreafabriek workshop is “All-inclusive”! Voor de genoemde prijs ontvang je het volgende

 • Twee knotten Schachenmayr Bravo Big in jouw kleurkeuze.
 • Een uitgewerkt patroon en persoonlijke uitleg.
 • Een mooi zwart imitatie satijnlint.
 • Koffie, thee en taart.
 • Een rondleiding over het boerenbedrijf met de boerin.
 • Een uitgebreide lunch op de hooizolder.
 • Een extra verrassing van de Kreafabriek
 • Kortom; een heerlijke dag voor jezelf op een zeer bijzondere locatie.

Maar ik kan al haken…

Mocht je nu al enorm ervaren zijn in het haken en je hebt gewoon zin in een dagje op de boerderij met een fijn tomeloos project, ook dan ben je meer dan welkom natuurlijk. Dan kun je anderen wellicht wat ondersteunen en aansteken met het haakvirus. Want dat ‘gevaar’ is wel aanwezig natuurlijk. Het haakvirus is zeer besmettelijk.

Snel beslissen! Wil je aanhaken bij de “Leren haken op de Hooiberg”-workshop van de Kreafabriek op 14 september? Beslis en reserveer dan snel. Er is namelijk echt een beperkt aantal plekken beschikbaar!!! Wij zouden het gezellig vinden je te ontmoeten. Zien we je op de Maria Hoeve-Oxe op de 14e om 10:30 uur? Leuk! Na reserveren en betalen van je plekje ontvang je van ons een bevestiging waarop je kunt reageren en ons de door jou gekozen Bravo Big kleur kunt doorgeven.

 

Reserveer hier je plekje en kies je eigen kleur Schachenmayr Bravo Big.

Reserveer

De Maria Hoeve is met de auto prima te bereiken en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met het openbaar vervoer is de boerderij niet bereikbaar en het spijt ons te moeten mededelen dat de hooizolder niet rolstoeltoegankelijk is.

kreafabriek workshop  Haken op de Hooizolder - Workshop - het Tuulen Valo winterlicht - Workshop  kreafabriek workshop

* Indien de minimale bezetting van deelnemers niet bereikt wordt, zal de workshop niet doorgaan. Het betaalde bedrag zal dan gerestitueerd worden.
* Bij annuleren van de workshop, vindt geen restitutie van het betaalde bedrag plaats. Uiteraard sturen we het pakket naar je toe met het patroon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.