Mandala met cirkels – een gratis patroon

gratis patroon bij Catania

Mandala met cirkels – een gratis patroon.

Kreafabriek haakte en maakte een uitgebreide uitleg van het gratis mandala-haakdiagram van Schachenmayr. Elke stap leggen we uit in tekst en met vele foto’s. Bestel je 11 bollen Catania katoen bij de Kreafabriek, dan ontvang je dit uitgebreide patroon GRATIS.

Wist je dat……

Het woord mandala letterlijk “cirkel” betekent? Een cirkel wordt gezien als oneindige magische vorm, zonder een begin en einde.

Arne Nerjordet and Carlos Zachrison brachten in 2012 hun eerste boek uit en vanaf dat moment zijn ze niet meer weg te denken uit de creatieve brei- en haak wereld.

De mannen breien sokken, kerstballen en truien en hun werk, altijd met een Scandinavische twist, wordt tentoongesteld in een museum in Oslo.

Naast het breien hebben Arne en Carlos o.a. een aantal gehaakte mandala’s ontworpen voor Schachenmayr en bij de eerste mandala, die ik in een gratis folderachtig boekje zag, bedacht ik direct dat het in andere gezellige Kreafabriek kleuren ook erg mooi zou zijn op een groot kussen….. dus aan de slag met Catania katoen!

Het gratis haakdiagram vind je hier Haakdiagram

Het officiële patroon van Arne en Carlos geeft als advies te haken met haaknaald nummer 2,5. De Kreafabriek variant haakte ik met nummer 3. Wordt de mandala lekker groot! Voor het Kreafabriek manadala kussen met cirkels gebruikte ik de volgende 11 kleuren Catania katoen van Schachenmayr. (in het officiële patroon worden de 11 kleuren genoemd die de ontwerpers gebruikten) Kleurnummers: 409, 115, 222, 256, 410, 252, 8414, 189, 105, 263 en 386. En verder gebruikte ik 800 gram kussenvulling.

Ik bedacht me vervolgens , stap 1 van het gratis haakdiagram bekijkende, dat het wel eens een goed plan zou kunnen zijn om het hele patroon uit te werken in een stap-voor-stap patroon. Elke stap in tekst en met een foto erbij.

Zo is het ook voor de beginnende haaksters goed te doen om de mandala te haken. Houd ook zeker het haakdiagram, dat Schachenmayr deelde, erbij als je haakt, zodat je alle stukjes patroon mee kunt bekijken mocht je de tekst niet duidelijk vinden.

Deze, zeer complete en overzichtelijke, uitleg ontvang je als PDF per mail als je 11 bollen Catania bestelt bij Kreafabriek.

Ik ben heel erg benieuwd naar welke 11 kleuren Catania jij kiest. Heel veel plezier met dit patroon! Mail je ons een foto als je klaar bent? Leuk!

Bekijk Catania Kussen vulling

 

Catania mandela kussen    catania mandela kussen 2

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.