SMC Catania gehaakte zomer tas

catania zomertas gratis patroon

SMC Catania gehaakte zomer tas

Nog een heerlijk gratis haakpatroon van Schachenmayr. Een fijne praktische tas die erg leuk is om te maken in de vakantie bijvoorbeeld. Het patroon is eenvoudig en herhaalt zich door de hele tas. Zonder de hengesels meet de tas 35 x 33 cm. Lekker veel ruimte dus. Het Catania garen is koel om mee te werken als het warmer is dus ook als je op vakantie gaat naar een warm land kun je 6 bolletjes Catania en een haaknaald in nummer 3 meenemen. Na de vakantie heb je dan een fijne tas gehaakt voor je souvenirs. Heel veel plezier met dit gratis Schachenmayr patroon.

Wel weer een nieuwe “uitdaging” in de Kreafabriek. Welke kleur ga ik maken?

Het patroon:

Materiaal: Schachenmayr Catania,

6 bollen Catania (de tas op de foto is gehaakt in kleurnummer 00383) Haaknaald nr. 3 en een stompe borduurnaald.

Bodem: volgens haakschema 1 in toeren haken. Basispatroon: volgens haakschema 2 in toeren haken. Aantal steken deelbaar door 4.
De 1e-4e toer steeds herhalen. Hengsel: volgens haakschema 3 in rijen haken.

INSTRUCTIES

Bodem: 72 lossen haken en 3 lossen als vervan- ging voor het 1e stokje haken, dan volgens haak- schema 1 verder haken.
Daarbij voor de 1e toer volgens het haakschema de stokjes voor de ronde rand in de eerste losse haken, dan 7x het patroongedeelte haken = 70 stokjes, de 6 stokjes voor de ronde rand in de 72e losse haken.

Nu de 70 stokjes aan de onderkant van de ketting lossen haken en de toer met een halve vaste in de bovenste losse aan het begin sluiten. De 2e + 3e toer volgens haakschema 1 haken.

Tasdeel: in basispatroon volgens haakschema 2 haken, in de 1e toer in elk stokje van de vorige toer 1 vaste haken = 176 steken. De 1e-4e toer 10x haken en de 1e-2e toer nog 1x haken. De draad afknippen.

Hengsel: volgens haakschema 3 haken.
TIP: het hengsel wordt aan beide kanten afzonderlijk in heengaande en teruggaande rijen gehaakt, de korte randen worden later aan elkaar genaaid.
Bij de voor- en achterkant steeds de middelste 30 steken niet haken. Voor het linkerdeel van het hengsel de draad in de 60e steek van de voorkant aanlussen (van rechts naar links geteld) en bij 58 steken volgens haakschema 3 haken, daarbij het patroongedeelte in de 1e rij in totaal 14x haken. De 1e-8e rij 5x haken = 40 rijen. Het hengsel heeft nu nog 19 steken. De 41e-44e rij 4x haken. Na in totaal 54 rijen (= 39 cm) de draad afknippen.
Het tweede hengsel bij de andere rand op dezelfde manier haken.

Afwerking

De draden instoppen. De korte randen van het hengsel met overhandse steken aan elkaar naaien. Nu bij de randen als volgt picots haken: * 1 vaste, 1 picot (3 lossen, 1 vaste in de eerste losse), 2 steken overslaan, vanaf * steeds herha- len. Daarbij bij de zijranden de vaste steeds in de kantsteek van de rijen met de vasten haken, zodat het boogje van de picots mooi bij de kants- teken van de rijen met stokjes verloopt.

Catania

 

 

Gehaakte Catania Zomer Tas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.