We doen het nog een keer, een nieuwe korte CAL bij Kreafabriek

We doen het nog een keer, een nieuwe korte CAL bij Kreafabriek.

We gaan wanten haken!

Wat was het leuk hè? Samen sokken haken. We waren erg onder de indruk van de hoeveelheid meehakende dames en heren en alle leuke reacties!

En dus,….we gaan het gewoon nog een keertje doen! We gaan voor winterse warme wanten met een bijpassende col dit keer. In vijf weken leer je ze haken en kun je hip verder de winter door.

Op zaterdag 31 december gaan we van start. Elke zaterdag, in de weken erna, delen we een stukje patroon via ons blog. Uiteraard is het handig ons via facebook en instagram te volgen want ook daar houden we  je op de hoogte van de voortgang van onze winterse CAL. We vinden het heel leuk als er daar ook foto’s gedeeld worden van de “groei” van alle wanten. Bij onze  sock-A-long werden we daar heel blij van. Nog nét in 2016 ga je dus beginnen aan je wanten en col. Omdat we na de kerst beginnen is een wollige winterse wanten-meehaak-pakket natuurlijk een heel geschikt cadeau voor onder de boom!

Deze keer haken we in “plopjes”, zo heb ik de kleine gehaakte bolletjes van clustertjes genoemd. De binnenkant van de hand wordt glad gehaakt in vasten.

Iedereen kan natuurlijk meedoen met deze CAL, niets is verplicht!

In de Kreafabriek kozen we ervoor dit project in twee garenkwaliteiten te haken; in Bravo (gold 8337) en Merino extrafine 120 (135 pale pink) van Schachenmayr. Van beide garentjes is het mogelijk een warme winterwantenpakket te bestellen in de kleur van jouw keuze. Daarbij kun je dan kiezen of je wel of niet de Clover pompom maker-set in maat S meebestellen wilt. Wij gebruikten deze wel en wat is dat een machtig handig dingetje zeg! Je bent echt zo klaar met de kleine pluizebolletjes en je gebruikt veel minder garen als wanneer je op de traditionele manier te werk gaat. Vroeger maakte ik pomponnetjes van twee kartoncirkeltjes. Ik zie me nog zitten in mijn pyjama aan de grote tafel met warme pantoffeltjes op zondagochtend, meters garen door de kartonnetjes te steken. Ik was uren zoet met de bolletjes.

In de pakketten worden niet alleen de pompom maker-set (optioneel!) en 10 bollen van het garen en kleur van jouw keus geleverd, maar ook  twee kleuren satijnlint (2x 1.60 m) en het platte imitatieleerlint (1x 1.60 m). Daarnaast leveren we ook het prachtige leren label met rendieropdruk mee in je pakket.

Wil je meehaken in Bravo? Bestel dan hier

Bravo Pakket

Maak jij je wanten en col in heerlijk zacht Merino? Bestel dan hier.

Merino Pakket

Wij vinden het heel leuk als er zoveel mogelijk mensen aanhaken bij onze CAL. Doe jij ook mee?

wanten haken  wanten haken  wanten haken  wanten haken

        

 

Download week 1 Download week 2 Download week 3 Download week 4 Download week 5

 

 

 

42 thoughts on “We doen het nog een keer, een nieuwe korte CAL bij Kreafabriek

  • Kreafabriek zegt:

   Hoi Corry,
   Alle patronen voor de CAL zullen op onze website (blog) geplaatst worden. Facebook is niet noodzakelijk. Leuk dat je mee gaat doen.

 1. Nienke zegt:

  Wat een mooie CAL! Ik wil graag alleen de wanten doen, hoeveel bollen heb ik dan nodig? En welke naalddikte gaat er gebruikt worden, kan ik alles vast klaar leggen

  • Kreafabriek zegt:

   Dat kan natuurlijk ook. Van de Bravo en de Merino gebruikten wij 1 bol per want en voor Bravo de naalden 5,5 en 5 en voor merino de 5,5 en 6. Leuk als je mee gaat haken. veel plezier en tot zaterdag.

 2. marjon zegt:

  Ik ga meedoen!! Ik was van de week al aan het zoeken, waar ik de cal had gezien. Gelukkig plaatste jullie vandaag nog een berichtje op facebook. Ik haak sinds 2 maanden, ik hoop dat dit me gaat lukken….

 3. Julia zegt:

  Is het erg druk met downloden van het patroon? Ben al een poosje bezig maar het downloden mislukt iedere keer. Probeer het morgen nog wel een keer.

 4. Thea zegt:

  Dank je wel ik ga het zeker proberen. Tot nu toe enkel sokken gebreid maar nog nooit gehaakt.Ben benieuwd wat ik er van vind . Leuk dat jullie deze moeite doen om andere dit ook te leren.

 5. Christel zegt:

  Moet ik lid zijn oid om de patronen te downloaden? Ik wil graag aanhaken met garen dat ik nog over heb ve ander project. Maar het downloaden mislukt steeds.
  Heel leuk patroon trouwens!

  • Kreafabriek zegt:

   Hoi Christel,
   De patronen zijn voor iedereen te downloaden. Je hoeft nergens lid van te zijn. Mocht het downloaden niet lukken kijk dan even of je eventueel beveiligingsinstellingen aan hebt staan van je browser, besturingssysteem of andere software die de download kunnen blokkeren. Alvast veel plezier.

  • Kreafabriek zegt:

   Week 3 is gewoon nog te downloaden in 1 van de 3 blogs die we afgelopen weken hebben gemaakt. Wat zou kunnen helpen is dat je je browser even ververst zodat de nieuwe pagina ingeladen wordt. Fijn weekend nog.

 6. Gerie zegt:

  Wat een super leuk patroon. Ik heb nog 100 projecten die ik moet afmaken, maar toch elke keer kijk ik hier weer. Zal ik of zal ik niet. Ik download in ieder geval het patroon en denk dat ik streng voor mezelf moet zijn. Volgende winter mag ik ze pas haken. Ik denk dat ik in hetzelfde patroon hoofdband erbij zou maken, om ook warme oren te hebben.

  • Kreafabriek zegt:

   Wat leuk dat je zo enthousiast bent en ons een berichtje stuurt. Dank je wel. Volgende winter heb je vast ook wanten nodig en een col en een hoofdband (leuk idee)! Fijne dag

 7. Pingback: Het wordt (toch nog) winter zeggen ze - 7 gratis winterse haakpatronen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.