Week 3 we haken de wreef

Kreafabriek Sock A Long

Week 3 we haken de wreef

En? Is het gelukt? Ook een beetje kramp in je hand en arm van de verlengde vasten van vorige week? Maar wat een leuk steekje he?

We haken deze week ook in dezelfde steek verder en wederom met naald nummer 3. Deze keer leer je de wreef van je sokken te haken. Deze keer is écht goed lezen en tellen heel belangrijk. Misschien een keer een ronde uithalen, maar dat geeft niets. Het gaat je lukken!

En niet vergeten te blijven passen he?

Heel veel plezier met het patroon van week 3

Patroon week 3

11 thoughts on “Week 3 we haken de wreef

 1. Ellen zegt:

  Hallo,
  Het is een erg leuke CAL!
  Ik heb alleen een vraagje over de wreef. Is het erg dat de wreef al bedekt is terwijl je nog niet alle toeren hebt gehaakt uit het patroon? De sok past verder goed.
  Ik hoor het graag!

  • Kreafabriek zegt:

   Dag Ellen, leuk dat je mee doet. Op facebook plaatste een andere haakster een gelijke vraag. Niets is “erg” want het gaat om sokken haken. Maar het is niet de bedoeling dat je complete hak al bedekt is. Hoeveel cm hak heb je nog over?

 2. Annemieke Verlinde zegt:

  Ik haak ook mee met deze leuke cal. Ik heb de wreef gehaakt. Zit nu op 60 steken, dus maat 1. Alleen komt de sok tot net over de wreef. Heb nog ongeveer 3 cm hak over. Hoe kan ik dit het beste oplossen?

  • Kreafabriek zegt:

   Dag Annemieke,

   Wat je wellicht zou kunnen doen, als je denkt dat de wreef al te veel ruimte op de hak inneemt is dat je van de laatste twee rondes na het meerderen niet nog een toer met het aantal staken herhaalt. Misschien moet je even wachten tot de hak morgen (zaterdag 8 oktober) en dan bij een hak eerst even kijken hoe het vordert. heel veel succes en plezier met het patroon.

 3. jolande hilst van zegt:

  Ik wil ook graag beginnen, maar bij week 1 en week 3 doen de downloads het niet.
  Hoe zou ik dit op kunnen lossen?

  Met vriendelijke groet Jolande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.