Winterlace Winterset

Winterlace winterset

Hoewel het vaak niet echt winter is in Nederland is deze nieuwe set toch wel echt heel fijn…. en daarbij gewoon ook erg mooi! Een heerlijke col met bijpassende muts in een soort lace(kant)patroon. Een beetje open maar toch ook lekker warm.

De set wordt gehaakt in Stardust van Scheepjes. Heel vaak heb ik een idee in mijn hoofd en zoek ik er een passend garen bij….nu was het net andersom. Het Stardust garentje bleef maar in een vakje in mijn hoofd zitten en plopte af en toe op. Ik wist dat ik iets wilde maken met het garen, maar wat? Een ‘passend’ garen, maar waar paste het dan bij? Het garen is heel dun, heerlijk zacht en ook nog eens sjiek door de subtiele glinstertjes op de draad. En toen was daar opeens de “Winterlace Winterset”! Eindelijk kon ik de bolletjes gaan gebruiken, die al zo lang op een schapje in de Kreafabriek op me lagen te wachten. Het garen is zo zacht en met de glinstertjes voel je je als een ‘ster’ als je aan het werk bent………zou het daarom ‘Star’dust zijn genoemd? Oh nee, dat toch niet. De kleuren hebben allemaal de naam van een sterrenbeeld gekregen. Ik haakte de set op de foto in kleur 654 pisces (vissen). Een echt bewuste keuze om te kiezen voor een effen kleur en niet een gemelleerde variant omdat het lace-patroon van de set niet mooi uitkomt in een gemelleerd garen. We stelden voor de Kreafabriek sets voor je samen in 5 verschillende kleuren.

De set wordt gehaakt met naaldnummers 5 en 6. Het haakpatroon van kleine “wolkjes” herhaalt zich tomeloos in de col en de muts en is zeer duidelijk uitgeschreven en voorzien van stap voor stap-foto’s. Naast de haaknaalden heb je ook een klein stukje katoen of ander acrylgaren nodig. Het “wolkjes” patroon is namelijk, mocht je een vergissing maken, niet makkelijk uit te halen als je met de Stardust haakt. Dit komt doordat het garen een combinatie is van acryl, wol en mohair en een flinterdun metallic draadje en dat haakt een beetje in elkaar. Maar, heb je even geoefend, dat kun je een prachtige set haken met dit luchtige garen. In de complete set wordt een Clover PomPom maker in maat L meegeleverd. Dat is toch zo een handig apparaatje! In 1,2,3 heb je een prachtige volle zachte pompom voor op de muts. Een aanwinst voor je handwerkaccessoires verzameling.

Welke kleur kies jij voor jouw Winterlace Winterset?

Bestel hier

Scheepjes Stardust 658 Octans Scheepjes Stardust 656 Andromeda Scheepjes Stardust 654 Pisces Scheepjes Stardust 657 Aquarius Scheepjes Stardust 653 Capricorn

 

Winterlace Winterset Scheepjes Stardust met gratis patroon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.